Copilul de azi, inventatorul de mâine

Fiecare dintre noi are un suflet de copil, fie că recunoaștem sau nu. Intotdeauna jucăriile au ocupat un rol important în stimularea imaginației noastre. Ele au fost scânteia a ceea ce am materializat mai târziu în ipostaza maturității. Câți dintre noi nu am avut o reală plăcere în petrecerea plăcută timpul liber și în crearea propriilor idei inovative, folosindu-ne de puterea imaginației libere din copilărie? Ele ne marchează inconștient dorința de a ne defini o carieră, pasiunile sau vizualizarea la scară mică a proiectelor noatre ulterioare. 
Unii mă pot contrazice, dar mă întreb de ce oare eram atrași încă din copilărie de jucării, ce s-au materializat mai târziu în preferințe, alegeri personale sau profesii. Preferința băieților către mașini performante se materializează mai târziu în adevărate opere de artă, unii devenind ingineri, proiectanți sau profesiile aferente descoperirilor din copilarie. Mai mult, înclinația fetițelor către frumos se manifestă mai târziu în descoperirea valeităților propriei personalități sau profesii ce îmbină arta și imaginația.
          Toate aceste lucruri mă fac să înțeleg cât de importantă este alegerea jucăriilor în viața unui copil. Calitatea jucăriilor prezintă un factor important în asigurarea siguranței condițiilor de joacă, dar și stimularea creativității copiilor. Achiziționarea în condiții optime din punct de vedere financiar și calitativ constituie o mare provocare a zilelelor noastre, pe care depozit.online.ro, Jucarii își propune să ofere varianta adecvată propriilor tale necesități.
 Părinte sau nu, cu toții ar trebui sa învățăm din alegerile propriului copil, să i le respectăm și să-i oferim condiții de cultivare a creativității în acest sens.

1.      Inventatorul bateriei Li-ion, John Bannister Goodenough, și-a materializat ideea la 35 de ani, iar la 92 de ani deja are idei strălucite de îmbunătățire a acestora.

2.    Jules Verne, grație creativității și imaginației desăvărșite, a anticipat în „2.000 de leghe sub mări”, a scris despre submarine și a prevăzut noi invenții  ce s-au materializat peste două secole.

3.    Thomas Alva Edison, autodidact, a inventat becul cu filament, kinetoscopul și fonograful.

4.    In 2015 un inginer software Ken Kawamoto a avut puterea de a depăși limitele imaginației creând Tempescop-ul, un dispozitiv care afişează vizual cum va fi vremea în ziua următoare.

5.     1943, inginerului naval Richard James i-a venit ideea de a proiecta o jucărie, în timp ce încerca să dezvolte un arc care poate suporta și stabiliza echipamentul sensibil pe nave, iar acesta a căzut accidental.


6.    Henri Coandă, pasionat încă din copilărie, a inventat primul avion cu reacție din lume.


Lista ar putea continua cu tine sau copilul tău, dacă am stimula într-un mod pozitiv creativitatea copiilor prin mijloacele adecvate, inclusiv folosirea jucăriilor potrivite vârstei și înclinațiilor sale.

Comments

Popular Posts