Record pentru o viață!


Un simplu gest, o  manevră de resuscitare, câteva secunde pot salva o viață! Alege si tu să  fii părtaș la un eveniment extraordinar „Record pentru Viață - 110 ani de SALVARE a VIEȚII”, ce  va avea loc pe 28 mai 2016, începând cu ora 15.00 pe Arena Națională București.

O inițiativa demnă de toată lauda a Serviciului de Ambulanță București Ilfov, la împlinirea a 110 ani  de existență, prin care invită  pe toți cei care doresc să participe la cel mai mare CURS de RESUSCITARE! Proiectul își propune să aibă peste 12 000 de persoane, care să aleagă să participe la acest proiect, învățând procedurile standard de resuscitare pe manechin, 30  de compresii cardiace și 2 insuflări pulmonare, în  prezența a 600 de instructori atestați. Un eveniment unic ce invită la solidaritate și performanță propunându-și a fi atestat ca record mondial de către specialiștii Guinness World Records.
Mai mult, primii din cei 12 000 de oameni ce se vor înscrie pe www.recordpentruviata.ro, vor fi alertați prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil atunci când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor! Din seria argumentărilor mie nu mi se poate întâmpla, menționez că am trăit în preajma unor astfel de experiențe, iar importanța cunoștințelor in domeniul resuscitării o consider primordială! Îngrijorător este faptul că frecvența accidentelor de acest gen este alarmant de mare, conform  dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog si CEO-ul Centrelor de Excelență ARES.
Bolile cardio vasculare ocupă primul loc ca incidență în România: un million de afecțiuni în anul 2015, conform statisticilor. Trebuie să învățăm că prevenția ne poate salva viața”,

Participând la acest eveniment, cred că fiecare dintre noi putem contribui la contracararea acestei statistici, alegând sa ne pese de cei dragi și din jurul nostru! Susțin acest proiect și îndemn pe fiecare dintre noi să arate ce înseamnă solidaritate! Participând, alegi și tu să salvezi o viață!

Comments

Popular Posts