Vino și tu la One World Romania 2016!

Festivalul One World Romania 2016, Ediția a 9-a început! După un eveniment de deschidere de excepție, de la Muzeul Național de Artă Contemporană, festivalul ne aduce mai aproape de sensul cuvintelor umanitate și drepturile omului. Dovada elocventă a interesului crescut al românilor pentru aceste subiecte prezentate prin proiecțiile cinemtografice, este prezența a peste 1000 de oameni, ce au format o coadă plină de entuziasm în fața MNAC, în seara evenimentului de deschidere. Mi-a făcut o adevărată plăcere, grație One World Romania și BlogalInitiative, să întâlnesc atâți de mulți oameni, dornici de a-și manifesta dorința de participare în cadrul unui eveniment de maxim interes.
Organizată într-o manieră deosebită, la etajele 3 și 4 ale MNAC, cea de-a 9-a ediție a festivalului, și-a făcut debutul prin prezentarea primelor secvențe din documentarele One World România, un performance despre fugă realizat de echipa CNDB și Vava Ștefănescu și un fragment din spectacolul lui Cinty Ionescu „Între două pastille". Un punct de maxim interes pentru participanți l-au reprezentat ochelarii virtual reality, prin intermediul lor putându-se urmări realitatea la 360 de grade. Concertele artiștilor Mohamad Zatari, Iosua Galev și BadMashadi au încheiat seara prin muzică, dovedindu-se încă o dată faptul că muzica unește sufletele. Atmofera a fost una extrem de plăcută în care arta vizualului a îmbinat o formă deosebită de manifestare pentru drepturile omului.  

Dacă încă nu ai ajuns la One World Romania 2016, e timpul să te grăbești, deoarece evenimentul se anunță a fi extrem de interesant. Ediția din acest an este inedită, organizatorii oferind astfel șansa să îi puteți întâlni și discuta cu Patrick Reed,  unul dintre regizorii filmului Copilul din Guantanamo, realizatorii Kim Beamish la proiecția„Tentmakers of Cairo" și Vadim Dumesh la proiecția filmului „Dirty Business". De asemenea, pentu pasionații de gaming, în patru dintre locațiile One World Romania sunteți așteptați cu jocuri documentare în colțurile special amenajate. Șase jocuri pe calculator sau tabletă sunt disponibile la Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex și Ambasada One World Romania la cort.

Pentru mai multe informații despre festival, puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Nu uitați să accesați site-ul festivalului, facebook și youtube pentru noutăți de la festivalul One World Romania 2016 !
Pentru doritori, îi informez că festivalul continuă de pe 22-27 martie 2016, cu proiecții în cinematografele Eforie, Union, Elvire Popesco în mall, la Hollywood Multiplex și Centrul Ceh.
Programul evenimentului în puteți găsi aici
Biletele pentru festival One World Romania 2016, sunt disponibile pe site-ul Eventbook.

Comments

Popular Posts